CONCURSUL NATIONAL DE DEPISTARI PIERDERI ASCUNSE

In jos

CONCURSUL NATIONAL DE DEPISTARI PIERDERI ASCUNSE

Mesaj  vasaurflo la data de Lun Iul 19, 2010 7:33 am

SALUTARE !

A TRECUT APROAPE UN AN DE LA ULTIMA EDITIE A CONCURSULUI DE DEPISTARI PIERDERI ASCUNSE SI DORESC SA FELICIT AQUATIM-TIMISOARA PENTRU BUNA ORGANIZARE A CONCURSULUI.

CASTIGATORII ULTIMEI EDITII "ECHIPA DIN DROBETA TURNU SEVERIN" VOR AVEA ONOAREA DE A ORGANIZA NOUA EDITIE.

ROG PE CEI IMPLICATI SA NE SPUNA DACA SE POATE CAND SE VA DESFASURA NOUA EDITIE.

AR FI BINE SA DEZBATEM NOI SUBIECTE SI SA VENIM CU STUDII DE CAZ PE ZONE DE INFLUENTA SI DE CE NU CU NOI METODE SI ECHIPAMENTE.

APA NOVA BUCURESTI IN ACEST MOMENT FACE UN STUDIU PRIVIND EFICIENTA CORELATORULUI MULTIPUNCT PE ARTERE CU PUNCTE SITUATE PANA LA 1 KM DEPARTARE INTRE ELE.

ECHIPAMENTUL ESTE OFERIT SPRE TESTARE DE CATRE FIRMA CTS PRIN AMABILITATEA DOMNULUI CATALIN SERBAN.

CU STIMA,

FV

vasaurflo

Mesaje : 28
Data de înscriere : 18/07/2010
Varsta : 37
Localizare : BUCURESTI

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

dr.tr.severin

Mesaj  Admin la data de Lun Iul 19, 2010 10:03 pm

LA ACEASTA TEMA AR TREBUI SA RASPUNDA CEI DE LA A.R.A. SI CEI DE LA DR. TR. SEVERIN
Anul acesta s-a dorit ca concursul sa devina international, asa ca poate este unul cu imbogatire internatinala a cunostintelor legate de depistarea pierderilor de apa.
Am incercat si anul trecut sa facem un fel de masa-rotunda unde fiecare sa poata sa prezinte realizari si probleme.Nu am reusit acst lucru asa ca am incercat sa strang persoanele interesate macar in jurul unui forum.Viitorul ne v-a spune daca a meritat.
Propunerea pentru anul acesta este sa fie dedicata o zi discutiilor,ziua sa fie la inceput si nu la sfarsit cand toata lumea asteapta rezultatele si se gandeste sa la drumul lung pana acasa.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Concurs

Mesaj  mesterul la data de Sam Iul 24, 2010 2:59 pm

Privitor la concurs...parerea mea este ca nu departajarea face difenta ci agilitatea si aplicarea metodelor. Am participat atat ca membru cat si ca observator si mi-am dat seama ca totul trebuia facut in paralel , astfel incat, si colegii mai putin initiati sa descopere metode de diagnosticare a unui defect.
Sa dam un exemplu pur teoretic : a venit echipa X au fost cazati, au primit un pliant, au participat la o intrecere contra-cronometru, au vazut ca nu sunt pe lista castigatorilor si au plecat (cu o diploma de participare) CU ACELEASI CUNOSTINTE CU CARE AU VENIT !!!Daca concursul ar fi fost...nu stiu, filmat, vazut, sau la vedere ... aveau ce invata de la ceilalti, noi metode (intotdeauna e ceva de invatat, nu-ti scapara scanteia cand trebuie...)si-ar fi inteles toata lumea de ce echipa Y a castigat, ce matoda au aplicat -ptr a fi eficienti- cum au facut desfasurarea in teren, etc etc.
Asa au plecat fiecare ....cum a venit ! Concurs-concurs, dar sa si invatam unii de la altii cate ceva, ca nu poate nimeni sa spuna :eu sunt specialist in orice situatie !Intotdeauna se gaseste ceva in teren care sa impiedice sau sa bruieze semnalul si atunci.... pe unde scoti camasa ?Experienta...da....dar cei ce au mai castigat din ea, s-o impartaseasca si celorlalti . Asa ar fi benefic pentru toti -zic eu-.Eu am 6 ani si ma descurc in orice situatie, la mine in oras, unde mai stiu reteaua, cablurile, gazele, dar in alt oras caut si eu ca oricare concurent. Si daca vine cineva si ma intreaba cum am facut, eu ii spun; si si altul daca-mi spune ceva,poate, ma ajuta . Hai sa fim toti asa ca doar "nu ne mancam unul altuia painea" nu vin eu de la Buzau la Timisoara, Satu Mare sau Bucuresti (exemplu),si nici altul la Buzau.(si daca vine....e bine primit ,din partea mea) !
Va doresc -din tot sufletul- SPOR LA TREBURI SI LA BANI !
mesterul
mesterul

Mesaje : 10
Data de înscriere : 15/07/2010
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

bine zis

Mesaj  alin-aquatim timisoara la data de Lun Iul 26, 2010 1:53 am

Idea nu este rea .
La Timisoara am incercat sa facem un fel de dezbatere dupa concurs, dar fiecare se pare ca se grabea, si juriul si concurentii si organizatorii si castigatorii....toti suntem in criza de timp.
De aceea am propus pentru anul acesta sa fie rezervata o zi inainte de concurs unde putem dezbate anumite teme.
De cele mai multe ori fiecare traseu a fost pregatit in prealabil pentru a scurta timpul de actiune----pentru unele trasee au fost indicatii precise ce aparatura sa se foloseasca.
Timpul este insuficient pentru a putea sa folosesti cunostintele acumulate, de multe ori ideile vin suprapunand sau eliminand anumite ipoteze.
Am incercat sa facem o propunere in concurs----cea cu traseul unei conducte---tocmai cu ideea de a avea fiecare si ceva de invatat. La fiecare tronson am spus ce dificultati am incercat sa scoatem in evidenta.Noi am avut asemenea probleme si am zis ca e bine sa stie si altii despre ele, sau sa ne zica ceilalti cum interpreteaza rezultatele aparatelor.Poate ca ar fii util sa se faca si un fel de chestionar la sfarsitul concursului si sa zicem anumite puncte de vedere.
alin-aquatim timisoara
alin-aquatim timisoara

Mesaje : 5
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : timisoara

Vezi profilul utilizatorului http://pierderiapa.forumz.ro

Sus In jos

concurs

Mesaj  vasaurflo la data de Joi Iul 29, 2010 2:03 pm

Stimati colegi,

Va propun ca in viitor sa se tina concursul pe o durata de 4 zile, astfel :
- ajungi in ziua premergatoare concursului ;
- prima zi sa se faca dezbateri privind noi metode si echipamente de detectie a pierderilor ascunse ; impartasirea cunostintelor prin exemple, dar sa nu se mai faca BASCALIE, altfel nu se vor mai prezenta deoarece intervin conflicte de interese din partea unora ;
- a doua zi sa se tina concursul ;
- a treia zi orasele care au loggeri sau alte echipamente sa le monteze pe un alt traseu diferit de cel corelat de toti si sa vedem cum se interpreteaza graficele, urmand ca apoi sa se coreleze - concluzii, pareri ;
- a patra zi sa se mentioneze castigatorul si sa se ofere si alte premii de stimulare (gen:cea mai buna echipa la capitolul protectia muncii sau la capitolul semnalizare si desfasurare in teren)

Ideile se pot dezvolta.

Cu stima,

Florin Vasilache

vasaurflo

Mesaje : 28
Data de înscriere : 18/07/2010
Varsta : 37
Localizare : BUCURESTI

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

concurs 2010

Mesaj  Admin la data de Mar Oct 05, 2010 9:50 pm

Cei care cred ca au ceva de spus in legatura cu organizarea concursului ce va avea loc la DROBETA TR SEVERIN sunt rugati sa posteze ideile pe forum.
Suntei invitati sa propuneti teme pentru a putea fi utile tuturor.Teme din care avem de invatat si din care putem trage concluzii.
Anul acesta se doreste sa se organizeze un concurs international asa ca trebuie sa ne aducem contributia la organizarea si desfasurarea concursului .
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

o idee

Mesaj  Admin la data de Lun Oct 11, 2010 10:54 pm

Avind in vedere ca scopul principal al "concursului" este schimbul de experienta, s-ar putea ca 3-4 echipe sa faca masuratoare in acelasi punct, in acelasi timp, fiecare cu aparatele lor, dar sa vada ce face cealalta echipa, cu ce aparate lucreaza , si sa comparam rezultatelepe loc. ( Daca cele 3 echipe ar trebui sa se prezinte cu un singur rezultat ar iesii discutii prea aprinse, m-ar mira daca am ajunge la un "consens") Dupa sapatura sa analizam rezultatele in functie de aparate si conditii locale. Fiecare aparat se comporta altfel in situatii date. Microfoanele de sol si de contact sunt foarte utile, dar din toate pe care le-am incercat numai cu cele de la Wagamet sunt multumita, dar daca e prea frig ele mor.
Referitor la masuratoarea de debite de noapte, nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu povesti, daca cineva e dispus sa asiste la o masuratoare de noapte, cu placere, dar teoria din sala de conferinte nu are nici un rost. Se poate pregatii o zona mica , numai cu patru sau cinci vane de 100, care nu trebuie sa fie o problema de inlocuit daca e cazul, si pentru racordarea autolaboratorului trebuie numai o vana care inchide si doua stuturi de 2"cu robineti sferici inainte si dupa vana.
Leila
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Criterii pentru concursul pentru Detectarea Pierderilor de Apa

Mesaj  Admin la data de Mar Oct 12, 2010 10:54 pm

Criterii pentru concursul pentru Detectarea Pierderilor de Apa
Acesta a fost sugerat ca si un concurs care va avea loc pentru a evalua performanţa Operatorilor regionali în activitatea de detectare a pierderilor de apa (NRW). A fost initial gandit ca ar fi un exerciţiu util pentru a oferi o oportunitate pentru operatori să se reunească şi să discute cele mai bune practici si strategii locale sunt acum în curs de dezvoltare.
Pentru a extinde beneficiul, invitaţia de provocare ar putea fi extinas la operatorii care au beneficiat de ajutor în sprijinirea iniţiativelor de reducere a scurgerilor de la alte programe de investiţii, cum ar fi MUDP şi SAMTID
Criteriile pentru concurs:
1. O prezentare ar trebui să fie făcuta pe aria de deservire , "Strategia de reducere a pierderilor" de fiecare OR (maxim 20 minute), care ar trebui să includă un echilibru pentru pierderile de apă şi calculul indicatorilor de pierderea de apă.
2. Detalii ar trebui să fie incluse de zonele District (DMA's), care au fost stabilite sau propuneri să facă acest lucru. În cazul în care a stabilit, informaţiile ar trebui să fie furnizate cu privire la:
• Populaţia de acoperire;
• Influxul în DMA pe înfiinţarea de DMA, la care se adaugă informaţii suplimentare, cum ar fi presiuni de funcţionare etc;
• Datele actuale intrate;
• Numărul de reparatii legate de scurgeri efectuate de la înfiinţarea din DMA de mărime şi pe fiecare tip de exemplu, servicii, montaj, etc ;
• Lungime arie de alimentare şi înlocuiri conducte de serviciu;
• Numărul de conexiuni ilegale identificate şi deconectate

3. Zonele de presiune de reducere stabilite, în cazul în care sunt mai multe şi cât despre acoperirea populaţiei?
4. Sunt echipe dedicate pentru scurgere pe locaţie (sau planificate) şi echipate corespunzător?
5. Un exerciţiu practic: locaţia scurgerilor pentru echipele - Operator de detectare a scurgerilor.
Cu toate acestea, criteriile de jurizare ulterioare pot fi simplificate momentul în care toate strategiile au fost finalizate. Criteriile ulterioare ar trebui să includă o revizuire a strategiei de actualizare, începând cu nivelul de scurgere pentru anul in curs, fiind considerata şi îmbunătăţirea obţinută în cursul anului.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

date concurs 2010

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 20, 2010 3:52 am

Sa stabilit perioada de desfasurare a concursului : 3-4-5-6 noiembrie 2010
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Re: CONCURSUL NATIONAL DE DEPISTARI PIERDERI ASCUNSE

Mesaj  vasaurflo la data de Sam Oct 23, 2010 8:24 pm

Am vorbit cu cei de la ARA si au confirmat zilele de 3,4 si 5 (poate si 6) urmand ca Luni sa trrimita oficial invitatiile catre persoanele interesate.

vasaurflo

Mesaje : 28
Data de înscriere : 18/07/2010
Varsta : 37
Localizare : BUCURESTI

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

felicitari celor din Rm Valcea

Mesaj  Admin la data de Sam Noi 06, 2010 3:10 am

S-a terminat si editia a 3-a a concursului de Detectii pierderi apa
Anul acesta locul I le-a revenit celor din Valcea.
Felicitari castigatorilor si ne revedem la anul la ei.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

CONCLUZII REFERITOARE LA CONCURSUL DE DETECTII PIERDERI APA 2010

Mesaj  Admin la data de Dum Noi 07, 2010 9:38 pm

S-a terminat si cea de-a 3-a editie a concursului seminar Detectia Pierderilor de Apa, concurs organizat anul acesta (2010) la Drobeta Turnu Severin castigatoarea de anul trecut de la Timisoara.
Au fost 20 de echipe care au participat si 17 care au concurat.Deosebirea fata de anii precedenti a constat in faptul ca a fost un concurs international, au fost invitate echipe din Ungaria,Serbia si Republica Moldova.
Echipele participante au fost din orasele : Timisoara,Resita,Tulcea,Tg Mures,Serbia,Ungaria,Alba,Galati,Constanta,Satu Mare,Buzau,Rm Valcea,Cluj,Gorj,Bucuresti,Iasi,Botosani.
Concursul a constat in 3 probe practice de depistat pierderi de apa.
Au fost stabilite 3 tronsoane pe 3 strazi .Lungimea care trebuia "maturata"-controlata- a fost de aproximativ 100 m pentru tronsoanele unde trebuia cautat numai cu aparate de localizat pierderile---ureche electronica---si 170m pentru tronsonul de conducta unde se puteau folosi si aparate de prelocalizat defecte---corelator.

............................................................................
O prima concluzie a reiesit dupa ce aproape toate echipele au indicat defectul la robinetul de concesie a unui bransament( la proba localizarii defectului cu ajutorul urechii electronice).Pe o portiune foarte mica (aproximativ 20cm) zgomotul preluat de aparat era foarte ridicat.Dupa ce s-a sapat s-a putut observa ca robinetul de concesie nu prezenta nici o urma de pierdere,cu toate ca zgomotul era destul de mare indicand locul respectiv. S-a putut observa ca tija de manevra a robinetului de concesie era protejata cu o teava metalica sprijinita pe conducta. Aceasta teava avea rolul de a proteja si a lasa libertate tijei de manevra a robinetului. Prin aceasta teava zgomotul produs de defect (care era pe bransament la cativa metrii ---aproximativ 4m) era transmis la suprafata solului iar aparatul recepta acest zgomot ca fiind defectul respectiv.
*********************************************
A doua concluzie ar fi ca defectele cele mai fregvente apar pe bransamente nu pe conducte.Astfel bransamentele din plumb si otel zincat sunt cele mai predispuse la a cauza pierderi de apa.Am observat ca majoritatea bransamentelor gasite cu defecte aveau defectul localizat in zona unde se termina strada si incepe trotuarul--aproape de bordura.De obicei in locul unde reteaua de apa traverseaza sau este traversata de reteaua de termoficare apare o imbatranire a materialului si acesta cedeaza.**********************************************


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Noi 12, 2010 4:21 am, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Concursul/Seminarul pentru "Detectia pierderilor de Apa" - Drobeta Turnu Severin

Mesaj  Gabriela Lupancescu la data de Joi Noi 11, 2010 12:55 am

Suntem multumiti sa constatam ca ne-am indeplinit scopul pentru care am participat la Concursul/Seminarul pentru "Detectia pierderilor de Apa" organizat anul acesta la Drobeta Turnu Severin si consideram foarte important faptul ca ne cunoastem foarte bine obiectivele si metodele prin care putem ajunge la ele.

Concursul/Seminarul a reprezentat un sprijin dat pentru a realiza ceva util, o experienta relevanta pentru viitorul nostru profesional!

Cunostintele si informatiile acumulate pe parcursul derularii concursului dar si prezentarile facute in timpoul seminarului sunt excelente si speram sa duca la rezultate foarte bune pentru reducerea pierderilor de apa.

Gradul de profesionalism ridicat! S-au oferit puncte de plecare in demararea unui management eficient al pierderilor de apa.

Multumim organizatorilor, juriului si tuuror participantilor felicitari!

Compania de Apa Oltenia S.A.

Gabriela Lupancescu

Mesaje : 13
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 33
Localizare : Craiova

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

MULTUMIM

Mesaj  Admin la data de Vin Noi 12, 2010 4:14 am

In primul rand cred ca ar trebui sa le multumim celor care s-au gandit sa organizeze un astfel de concurs-seminar, ideea a pornit de la Satu-Mare de la dl.dir.SAVA Gh.,celor de la ARA care au facut ca acest concurs sa devina o traditie si care l-a dezvoltat ,gazdelor care s-au straduit ca totul sa fie incitant ,participantilor si nu in ultimul rand membrilor comisiei care a avut greaua misiune de a desemna castigatorii.
Anul acesta 2010 a adus la startul acestei competitii 17 echipe, printre care si 2 din strainatate(Ungaria si Serbia), "Nu este rau deloc ca intr-un an de criza sa strangi la un loc atatea echipe" zicea dl. Sava.
Dl. prof.dr.ing. Anton Anton zicea: "ca si anul acesta speram ca sa avem o castigatoare surpriza"---ceea ce s-a putut observa si pe chipurile castigatorilor--cei din Ramnicu Valcea.
Membrii comisiei au avut si ei de deliberat mai mult decat pana acuma--- din cauza numarului echipelor---din cauza rezultatelor indicate de fiecare echipa---din cauza procentajului strans---si mai ales din cauza traseului ales care avea cate 2 defecte fiecare.
Seminarul a avut rolul de a arata strategii de reducere a pierderilor,sponsorul concurdului SEBA KMT a prezentat aparate noi pentru localizarea conductelor metalice -un nou tip imbunatatit de logheri , s-a prezentat si experienta formatiei din MISKOLC Ungaria care este o firma specializate pe domeniul pierderilor de apa.
Sper ca fiecare echipa A VENIT*A PARTICIPAT*SI A PLECAT CU CEVA NOU SI UTIL.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Concursului-seminar de depistări pierderi de apă

Mesaj  Admin la data de Joi Dec 02, 2010 11:52 pm

În perioada 3-5 noiembrie 2010 a avut loc la Drobeta Turnu-Severin a III-a ediţie a “Concursului-seminar de depistări pierderi de apă”, organizat de firma SECOM SA Drobeta Turnu Severin şi Asociaţia Română a Apei (ARA).
Competiţia de anul acesta a adus la start 17 echipe, printre care şi 2 din străinătate, din Ungaria şi Serbia, "Nu este rău deloc ca într-un an de criză să strângi la un loc atâtea echipe" a remarcat dl. Gheorghe Sava, director al companiei de apă din satu Mare şi iniţiator al acestui concurs naţional, pe lângă cele 17 participante înscriindu-se la secţiunea seminar încă 3 echipe. Au concurat reprezentanţi ai operatorilor de apă din Timişoara, Reşita, Tulcea, Târgu Mureş, Serbia, Ungaria, Alba, Galaţi, Constanţa, Satu Mare, Buzău, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Gorj, Bucureşti, Iaşi, Botoşani. Echipa Aquatim a fost reprezentată de Augustin Blaga, Ion Kiss, Daniel Candiu şi Alin Anchidin.
Concursul s-a desfăşurat în intervalul orar 8:00 - 18:00, în condiţii normale de lucru, fiecare echipă având câte 3 probe de îndeplinit, 2 probe de localizare a pierderilor, cu ajutorul microfonului de sol - ureche electronică şi o probă de localizare a pierderilor în spaţiul verde, utilizând toate echipamentele din dotare.
Distanţele între punctele de start şi finiş au fost de aproximativ 150 m, timpul alocat de 30 minute, iar indicarea locului unde se afla avaria trebuia precizată în cm. Toate echipele participante au avut supraveghetori imparţiali si s-au punctat următoarele aspecte: semnalizare rutieră, echipament de protecţie, organizarea în teren, citirea planurilor, identificarea traseului şi indicarea pierderii ascunse. Departajarea echipelor participante s-a facut prin efectuarea unor sondaje, în functie de lungimea indicată de echipe, iar măsuratoarea s-a facut între punctul de start şi locul avariei.
Membrii comisiei au avut de deliberat mai mult decât la ediţiile precedente, din cauza numărului mare de echipe, a numărului mare de rezultate indicate de fiecare echipă, şi, în special, din cauza traseelor alese, care aveau câte două defecte fiecare.

Cine a urcat pe podium?

Domnul dr. ing. Anton Anton, profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi membru în comisia de jurizare a concursului, îşi exprima, la deschiderea acţiunii speranţa de a avea o câştigătoare surpriza şi în acest an. Surpriza s-a putut citit într-adevăr, la sfârşit, pe chipurile câştigătorilor, echipa din Râmnicu Vâlcea, punctajul fiind foarte strâns. Pe podum au mai urcat, pe locul doi Apa Nova Bucureşti, iar pe locul trei, Aquatim Timişoara, campioană acum doi ani, la prima ediţie a concursului şi gazdă a ediţiei de anul trecut. Primele trei echipe clasate au fost premiate de firma SEBA KMT, astfel echipa Aquatim a primit un microfon de sol în valoare de aproximativ 1.500 euro.
Concursul-seminar a reprezentat un sprijin util, o experienţă relevantă pentru dezvoltarea profesională. Angajaţii Aquatim au dat dovadă de o bună coordonare în teren şi de profesionalism. În urma acestui concurs internaţional, echipa de depistări a pierderilor de apă a confirmat capacitatea şi experienţa pe care o are compania de apă din judeţul Timiş la depistarea pierderilor ascunse din reţeaua de apă. Cunoştinţele şi informaţiile acumulate pe parcursul derulării concursului, dar şi prezentările făcute în timpul seminarului au fost surse valoaroase de informaţii profesionale, care sperăm să ducă la rezultate bune în practică, la reducerea pierderilor de apă.
Seminarul a avut rolul de a arăta strategii de reducere a pierderilor, iar sponsorul concursului, firma SEBA KMT a prezentat aparate noi pentru localizarea conductelor metalice şi un nou tip îmbunătăţit de loggeri. S-a prezentat şi experienţa formaţiei din Miskolc, Ungaria, o firmă specializată pe domeniul pierderilor de apă şi s-au oferit puncte de plecare în demararea unui management eficient al pierderilor de apă.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

interviu

Mesaj  Admin la data de Vin Mar 25, 2011 3:15 am

În perioada 3-5 noiembrie 2010 a avut loc la Drobeta Turnu-Severin a III-a ediţie a “Concursului-seminar de depistări pierderi de apă”, organizat de firma SECOM SA Drobeta Turnu Severin şi Asociaţia Română a Apei (ARA).
Competiţia de anul acesta a adus la start 17 echipe, printre care şi 2 din străinătate, din Ungaria şi Serbia, "Nu este rău deloc ca într-un an de criză să strângi la un loc atâtea echipe" a remarcat dl. Gheorghe Sava, director al companiei de apă din Satu Mare şi iniţiator al acestui concurs naţional, pe lângă cele 17 participante înscriindu-se la secţiunea seminar încă 3 echipe. Au concurat reprezentanţi ai operatorilor de apă din Timişoara, Reşita, Tulcea, Târgu Mureş, Serbia, Ungaria, Alba, Galaţi, Constanţa, Satu Mare, Buzău, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Gorj, Bucureşti, Iaşi, Botoşani. Echipa caştigătoare a fost desemnată echipa din Ramnicu Valcea---să-i cunoaştem pe baieţi:

A.A.: Vă rog să vă prezentaţi .
Pentru început dorim să mulţumim organizatorilor Asociaţia Apei Române a Apei şi colegilor de la SECOM SA Drobeta Turnu Severin pentru organizare şi invitaţie.
Echipa de la Rm. Vâlcea este formată în momentul de fata din 2 membri şi anume sing. Apostol Gheorghe şi operator detecţie pierdere Szabo Daniel Adrian.

A.A.:De cat timp lucraţi în acest domeniu?
Această echipă s-a format în urmă cu 2 ani, în momentul achiziţionării autolaboraorului de loacalizat şi depistat pierderi prin măsura ISPA. La început ne-am desfăşurat activitatea în cadrul Sectorului Dispecerat din cadrul societăţii. În momentul de faţă s-au pus bazele unui nou departament Detecţii Pierderi.

A.A.:Cum a decurs concursul propriu-zis?
Datorită faptului că nu ne-am propus câştigarea acestui concurs am fost foarte relaxaţi, scopul nostru a fost de a participa şi comunica cu celelalte echipaje în vederea perfecţionării şi aprofundării unor noi metote şi tehnici de localizare şi detectări pierderi precum şi aparatura nouă apărută în domeniu

A.A.: Care probă vi s-a părut cea mai dificilă?
Activitatea noastră de zi cu zi este aceeaşi cu specificul probelor desfăşurate în cadrul concursului şi putem spune că nu a fost o probă dificila şi greu de trecut sau de abordat.

A.A.: Ce aţi avut de învăţat din acest concurs?
Că perseverenţa şi utilizarea corectă a echipamentului duce la rezultate uimitoare.

A.A.: Firma SebaKMT v-a oferit un premiu.Ce conţine şi cum vă foloseşte în activitatea voastră?
Premiul primit de la firma SebaKMT consta intr-un locator de pierderi de apă profesional miniatural, dar foarte flexibil, cu indicaţie optică şi acustică a pierderilor şi cu transmisie radio, avantajele acestui aparat constau în uşurinţa transportarii şi utilizării lui, fiind un aparat la purtător.

A.A.: Domnul dr. ing. Anton Anton, profesor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi membru în comisia de jurizare a concursului, îşi exprima, la deschiderea acţiunii speranţa de a avea o câştigătoare surpriza şi în acest an. Aţi fost surprinşi cand aţi fost anunţaţi ca fiind caşţigători ?
Am fost foarte surprinşi şi ne-am dat seama că orice echipaj poate câştiga.

A.A.:Cum aţi fost primiţi acasă? Ce aşteptări au acum colegii voştrii de la reţele de la voi?
Credem că am produs o mare bucurie şi colegilor noştri din cadrul societăţii prin câştigarea acestui concurs care acum se aşteaptă la cât mai multe rezultate precise din partea noastră.

A.A.:Care credeţi că a fost avantajul vostru comparative cu celelalte echipe ? Avantajul care a făcut diferenţa.
Nu putem spune că am avut un avantaj, aparatura din dotare şi pregătirea concurenţilor a fost aceeaşi, poate am fost puţin mai relaxaţi.

A.A.: Anul acesta 2011 sunteţi gazdele acestui concurs. Aveţi pregătite cateva surprize ?
Anul acesta concursul se va desfăşura în perioada 18 – 20 mai în staţiunea balneoclimaterică Călimăneşti – Căciulata.

A.A.: Cum se desfăşoară activitatea voastră de zi cu zi ?
În general vinerea se stabileşte un program de activitate pentru săptămâna următoare împreună cu sectorul Reţele Apă, Sectorul Canal şi Serviciul Dispecerat (care preia sesizările clienţilor şi monitorizează presiunile din sistemul de alimentare cu apă). Se stabilesc zonele cu probleme: presiunile scăzute din instalaţii, debit mărit de apă pe canalizare, cămine inundate din apropierea reţelelor de apă (atât cămine gaze, telecomunicaţii). Împreună cu Biroul GIS se întocmesc hărţile cu reţelele din zonele respective, apoi tronsoanele de canalizare unde debitul de apă este crescut faţa de normal. Pentru restrângerea zonei în ajutorul prelocalizării pierderilor de apă ascunse din canalizare, laboratorul de inspectie a sistemului de canalizare, vizualizează aceste tronsoane, după care se vor asculta branşamentele, hidranţii dacă există în zona cât şi reţeaua de apă din zona afectată, după care se trece la localizarea avariilor existente care vor fi marcate şi transmine Sectorului Reţele Apă pentru remediere.
Acolo unde pierderile sunt la suprafaţă se va stabili traseul reţelei de apă şi se va asculta cu microfoanele de teren din dotare pentru localizarea cât mai exactă a avariei.

A.A.:Care sunt cele mai mari probleme pe care le întampinaţi în activitatea voastră?
Problemele întâlnite la localizare şi detecţia pierderilor le întâmpinăm la conductele nemetalice care sunt inerte la sonor şi transmit foarte prost semnalul. La localizarea traseelor întâlnim proleme la traseele nemetalice unde s-au făcut intervenţii şi firul trasor nu a fost reântregit şi la localizarea traseelor vechi din azbociment care sunt şi inerte la sonor atunci când au avarii pe ele.

A.A.:Cine credeţi că va fii viitoarea caştigătoare şi de ce?
Ori care echipa participantă poate câştiga, bănuim că rezultatele vor fi foarte strânse.
Urăm succes echipelor participante.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

concursul “Detecţia pierderilor de apă” editia a 4-a

Mesaj  Admin la data de Mar Mai 03, 2011 3:17 am

Asociaţia Română a Apei, cu sprijinul Centrului de Formare si Pregatire Profesionala in Domeniul Apei (CFPPDA) vă invită să luaţi parte la cea de-a IV-a ediţie a Manifestărilor - concurs “Detecţia pierderilor de apă”, eveniment găzduit de SC APAVIL SA SA , în perioada 17-19 mai 2011 in Călimanesti-Căciulata, Valcea.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

17-19 mai 2011 la Calimanesti – Caciulata

Mesaj  Admin la data de Vin Mai 20, 2011 5:13 am

Incep cu a va multumii in numele meu si al participantilor pentru efortul si seriozitatea pe care echipa companiei dvs. le-a demonstrat in cadrul celei de-a 4-a editii a Concursului Detectia Pierderilor de Apa desfasurat in perioada 17-19 mai 2011 la Calimanesti – Caciulata.


Evenimentul organizat de ARA prin CFPPDA, a beneficiat de gazduire SC APAVIL SA si de sustinerea companiilor SEBA Dynatronic si Grundfos. La ceasta editie au participat 17 echipaje in concurs (Gorj, Sibiu, Neamt, Tulcea, Dolj, Olt, Constanta, Bucuresti, Severin, Cluj, Tg Mures, Tmis, Alba, Galati, Deva,Maramures, Satu Mare) si in calitate de observatori Aquabis si Water Company Donau (Bulgaria).

Ca si la editiile anteriore, fiecare participant este un castigator prin informatiile noi si schimbul de experienta pe care l-au facut in aceste zile. Trofeul a fost adjudecat de echipa Companiei de Apa Olt.

Cu speranta ca acest eveniment a adus un plus de valoare in cadrul companiei dvs., va

asteptam sa participati si la editia din 2012,

Silviu Lacatusu

Director Executiv

Fundatia CFPPDAAdmin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

concurs de detectii pierderi apa 2012

Mesaj  Admin la data de Lun Apr 23, 2012 12:46 am

A fost anuntata oficial perioada si locul de desfasurare a concursului de detectii pierderi apa 2012 .
Localitatea este CONSTANTA
Perioada 13-15 mai 2012

Speram sa ne intalnim cati mai multi si sa avem ce sa invatam unii de la ceilalti.
SUCCES PARTICIPANTILOR
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

poze concurs

Mesaj  Admin la data de Mar Mai 22, 2012 10:09 pm

constanta 2012---castigatori Apa Nova Bucuresti

imagini de la concurs le gasiti pe

http://pierderideapa.wordpress.com/?attachment_id=123
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Concurs "Detecția pierderilor de apă"

Mesaj  Admin la data de Lun Mai 13, 2013 2:32 am

Concurs "Detecția pierderilor de apă"

ediția a VI-a, 7-9 iunie 2013Asociaţia Română a Apei prin Centrul de Formare și Perfecționare Profesională în Domeniul Apei (CFPPDA) vă invită să luați parte la cea de-a VI-a editie a Manifestarilor - Concurs "Detecția pierderilor de apă", eveniment găzduit de S.C. APANOVA BUCURESTI S.A., în perioada 7 - 9 iunie 2013 in București.

Agenda evenimentului este următoarea:

7 iunie 2013 – sosirea participanților, prezentarea oficială a Regulamentului de Organizare a Concursului și a Comisiei de Evaluare;

8 iunie 2013 – desfășurarea probelor de concurs și depunerea rezultatelor în urnă;

9 iunie 2013 – evaluarea rezultatelor din teren, seminar și analiza în teren, premierea câștigătorilor.

Vă rugam să confirmati participarea echipei de detecție "pierderi de apa" din cadrul companiei dumneavoastră prin completarea talonului de participare și expedierea lui până la data de 31 mai 2013 orele 14.00 la fax 021 316 28 29 sau prin email la s.lacatusu@ara.ro.

Pentru informaţii suplimentare despre condițiile de participare la concurs și regulamentul de desfășurare al acestuia puteţi apela la Dl ing. Lacatusu Silviu -Centrul de Formare și Perfecționare Profesională în Domeniul Apei : mail: s.lacatusu@ara.ro,
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

concurs 2014

Mesaj  Admin la data de Joi Apr 24, 2014 1:56 am

concursul de detectii pierderi apa o sa aibe loc la Alba Iulia in perioada 14-16 mai 2014
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Re: CONCURSUL NATIONAL DE DEPISTARI PIERDERI ASCUNSE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum