LOCALIZAREA TRASEULUI

In jos

LOCALIZAREA TRASEULUI

Mesaj  Admin la data de Mier Apr 27, 2011 11:28 pm

La baza tehnologiei din locatoarele de trasee moderne, care este denumită localizarea câmpului magnetic, stă câmpul electric alternativ care se formează împrejurul oricărui traseu metalic.
Această tehnologie este bazată pe principiul generator / receptor. Există două versiuni de bază ale acestui principiu: localizarea pasivă şi cea activă.
Localizarea pasivă detectează semnalele care sunt deja existente pe cablu sau pe conductă, fără a avea nevoie de o excitare din partea sistemului de localizare. Acestea pot fi semnale de 50 Hz, semnale radio sau de protecţie catodică (CCP). Aceste semnale au o formă concentrică de jur împrejurul cablului sau al conductei. Această metodă necesită ca obiectul de localizat să fie lung, metalic şi legat la pământ la ambele capete, întrucât altfel nu se poate crea o buclă de semnal. Cablurile de energie active generează un semnal de 50 Hz şi utilizează celelalte cabluri şi linii adiacente drept conductori de retur către punctul de plecare. Semnalele radio între 15 şi 23 kHz sunt generate de emiţătoarele radio de unde lungi şi utilizează deasemenea cablurile şi liniile înconjurătoare drept conductori de retur.
Semnalele Radio sunt transmise de emiţătoarele de unde lungi şi sunt recepţionate "natural" de liniile metalice. (Setare pasivă “Radio” pe receptor).
Acest gen de semnal radio poate fi găsit pe majoritatea cablurilor şi liniilor metalice.
O altă posibilitate de localizare pasivă o reprezintă semnalul de Reţea care poate fi găsit pe aproape toate cablurile active îngropate sau pe conductorii metalici adiacenţi acestora.
Pentru localizare activă, un generator induce un semnal artificial pe cablu. Aceasta înseamnă că vom putea identifica exact conductorul, traseul lui şi să-i măsurăm cu acurateţe adâncimea. Există metode diverse de cuplare în cazul în care cablul este greu accesibil sau inaccesibil, sau în cazul în care este un cablu activ.
Este uşor să accesăm cablul sau conducta pe care dorim să o localizăm? Dacă da, atunci ataşaţi crocodilul roşu al generatorului la cablul deconectat şi utilizaţi crocodilul negru pentru a face o conexiune la pământ printr-un ţăruş de împământare sau printr-un alt obiect metalic legat la pământ din apropiere.
NOTĂ: Cu cât împământarea este mai bună, cu atât va fi mai exactă localizarea!
O altă metodă foarte simplă şi utilizată adeseori este de a ne conecta cu un cleşte inductiv, caz în care de exemplu cablul de localizat poate rămâne activ.
Dacă nu aveţi acces la traseu, puteţi utiliza cuplarea inductivă cu antena integrată. După o prelocalizare pasivă, puneţi generatorul pe pământ, pe deasupra traseului, aşa cum se arată în imaginea alăturată. Generatorul induce un semnal activ de 33 kHz. Asiguraţi-vă că receptorul este la cel puţin 15 m distanţă de generator, altfel este posibil să primiţi majoritatea semnalului direct de la generator, prin recepţie directă. Prin intermediul unui filtru de reţea puteţi transmite semnalul şi prin intermediul unei prize de alimentare sau printr-o priză telefonică.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Trasarea conductelor îngropate

Mesaj  Admin la data de Vin Apr 29, 2011 12:55 am

Trasarea conductelor îngropate
Trasarea (localizare fără săpare) conductelor este necesar în cazul în care nu se ştie exact unde sunt amplasate conductele de apă, canalizare, gaz, sau firele electrice, se poate determina cu exactitate şi adâncimea lor. Prin această metodă uşoară a locaţiei se poate evita daunele costisitoare la excavare.

Localizăm conducte feroase şi neferoase!
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum