importanta functionarii vanelor

In jos

importanta functionarii vanelor

Mesaj  Admin la data de Vin Mar 11, 2011 1:43 am

Principala condiţie a bunei funcţionări a reţelei este funcţionalitatea armăturilor- vane de închidere, hidranţi, vane principale, golitoare.În cazul unei avarii pe retea dacă este defectă o vană de închidere , sînt afectaţi mai mulţi consumatori, creşte timpul de operare, deci o cantitate de apă se pierde şi creşte ca atare şi paguba .
În cazul vanelor de separare a zonelor de presiune este foarte importantă închiderea completă, deoarece eventualele scurgeri pot provoca probleme serioase în exploatarea reţelei, şi pierderi de energie. În zonele cu presiune mai scăzută însă pot apărea probleme din cauza creşterii presiunii pe reţeaua interioară şi exterioară.
Pentru a efectuarea măsurătorilor de detectare pierderi atat in cazul masurarii debitelor de noapte cat si la localizarea defectului cu ajutorul corelatorului sau orice alta metoda acustica este necesar ca starea de funcţionare a vanelor sa fie perfecta.
Corelatorul va indica locul sparturii in caminul de vane cu vana defecta, sau la vana defecta. Sunetul produs de vana defecta este de obicei mai puternica decit cea a sparturii.


Masuratorile de debite nu se pot efectua daca vana de din punctul de masurare nu inchide perfect, iar defectiunile vanelor de delimitare a tronsoanelor masurate implica prelungirea tronsonelor . Proasta functionare a vanelor de delimitare a zonelor face imposibila efectuarea masuratoarii.


Analiza pierderilor de apă are la bază depistarea "consumului nul" – sau a consumului minim. Debitul de apă ce curge prin autolaborator - adică consumul din porţiunea de reţea ofera informatii reale doar in cazul in care vanele inchid perfect

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Tipul de vana utilizat este foarte important

Mesaj  Calin Giosan la data de Mier Iun 22, 2011 2:01 am

Pentru ca vanele sa functioneze corect prima masura ce trebuie aplicata esta ca in fiecare punct al retelei sa se utilozeze tipul de vana corect pentru respectiva aplicatie. Astfel, pot fi evitate problemele neinchiderii totale.
Alegerea corespunzatoare a vanei aplicata intru-n punct al retelei trebuie sa plece de la prima clasificare in utilizare a vanelor, neluata in cosiderare pana acum de nici un operator:
Vane -normal inchis
-normal deschis
Dupa aceasta faza trebuie analizat numarul de operari si siguranta ceruta la operare
Cei mai multi producatori de armaturi solicita o mentenanta a vanelor prin inchidere deschidere la o anumita perioada de timp. Neindeplinirea acestei conditiii(cu documentele de rigoare) duce la pierderea garantiei, si cu siguranta la defectarea prematura a vanei.
Siguranta la operare poate fi clasificata
Vane cu cerinta de siguranta la accident( opereaza perfect doar cand survine o avarie, nefiind necesara altcanva)
vane du cerinta de siguranta la operare continua(opereaza perfect de fiecare data cand este activata si are caracteristici antiuzura ridicate)
Daca acest tip de abordare este interesant voi continua cu detalii si exemple

Calin Giosan

Mesaje : 13
Data de înscriere : 22/06/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

lucruri utile

Mesaj  Admin la data de Mier Iun 22, 2011 10:33 pm

Ceea ce spuneti cred ca este interesant si chiar va rog sa continuati cu descrierea lor.
Ma repet si va cer din nou un material pentru ziarul nostru--Detectivii apei pierdute---ziar ce este trimis prin email--deci ajunge mai repede si la mai multe persoane
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

intamplari

Mesaj  Calin Giosan la data de Mar Iun 28, 2011 3:57 am

subiectul este foarte vast pentru a il descrie in amanunt. Cine este interesat rog sa descrie cazul pentru a ii putea raspunde

Calin Giosan

Mesaje : 13
Data de înscriere : 22/06/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: importanta functionarii vanelor

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum