Definirea termenilor

In jos

Definirea termenilor

Mesaj  Admin la data de Lun Feb 14, 2011 12:53 am

CARL
Pierdere reala anuala mc/zi

UARL
Pierdere reala medie inevitabila mc/zi

ILI
Indicele de scurgere al infrastructurii

ILI=CARL/UARL


Procentul de intrare% din volumul de volumul de intrare de sistem este o măsură adecvată pentru a defini punctele de vedere financiar şi ecologic al pierderilor de apă, asa cum sunt definite în Manualul IWA de bune practici: indicatori de performanţă în sistemele de aprovizionare cu apă, care sprijină folosirea unui procent pentru non-financiare -Venituri Apa de volum, şi resursele de apă Indicatori.

Pierderile aparente constau din consumuri neautorizate (furtul sau folosirea ilegală), şi toate tipurile de inexactităţi asociate cu producţia de măsurare şi contorizare client. Sub-înregistrare de metri de producţie, şi supra-înregistrare a clientului de metri, conduce la sub-estimarea pierderilor reale. Peste înregistrarea de metri de producţie, şi sub-înregistrare a clientului de metri, duce la supra-estimare a pierderilor reale.

Consumul autorizat este volumul de apă măsurat, furnizorul de apă şi alţii care sunt implicit sau explicit autorizati în acest sens de către furnizorul de apă, în scopuri casnice, comerciale si industriale. Ele includ apa exportata.

Reţineţi că consumul autorizat include elemente cum ar fi lupta împotriva incendiilor şi de formare, înroşirea feţei de alimentare şi canalizare, curăţarea străzilor, udarea grădinilor municipale, fantani publice, protecţia împotriva îngheţului, construirea de apă. Acestea pot fi facturate sau facturată, măsurată in conformitate cu practicile locale.

CARL pierderile curente reale - pierderi totale din sistem se calculează folosind un echilibru de apă.

Scurgeri de infrastructură Index (ILI) CARL / UARL

Veniturile non-Apa este diferenţa dintre volumul de apa intrata in system şi consumul autorizat debitat.
Pierderile reale sunt pierderile fizice de apă din sistem sub presiune, până la punctul de măsurare al clientului. Volumul pierdut prin toate tipurile de scurgeri de informaţii, explozii depinde de frecvenţe, debite, şi durate medii de scurgeri de informaţii individuale.

Volumul sistemului de intrare este volumul de apă de intrare la un sistem de transport sau a unui sistem de distribuţie.

Indicatorul de pierderi reale - acest termen nu mai este folosit şi a fost înlocuit de Carl.


Indicatorii de performanţă pentru pierderile reale care sunt cele mai utilizate pe scară largă în diferite părţi ale lumii pentru a face comparaţii din volumul anual de pierderi reale sunt:
- procent % din volumul de apa de intrare

- lungimea de alimentare pe zi sau pe oră

- conexiune de serviciu pe zi sau pe oră

- figură pe proprietate pe zi sau pe oră

- figura pe lungimea de sistem pe zi sau pe oră (în cazul în care lungimea lungimea de sistem = lungimea de alimentare + conexiuni serviciu până la punctul de măsurare).

Pierderile reale (UARL) sunt inevitabile, se recomandă ca la calcularea UARL în litri / legătură serviciu / zi se bazează pe următoarea formă de ecuaţie. Aceasta recunoaşte influenţele separate de pierderi reale din lungimea de reţea (Lm in km), numărul de conexiuni de serviciu (NC), lungimea totală a conexiunilor de serviciu de la marginea străzii la contoarele de client (Lp în km), şi de presiune medie (P în metri), atunci când sistemul este sub presiune. UARL = (A x Lm / Nc + B + C x Lp / Nc) x P (litri / conexiune serviciu / zi atunci când sistemul este sub presiune)

Volumul de apă captată este obţinut pentru intrare alimentate de la reţeaua de apă brută care să conducă la statiile de epurare. Pierderile de apă a unui sistem se calculează ca: pierderile de apă = Sistem de volumul de intrare – volumul autorizat de consum .

Pierderile de apă pot fi considerate ca un volum total pentru întregul sistem, sau pentru sisteme parţiale, cum ar fi primele de apă de alimentare, transport sau de distribuţie. În fiecare caz, componentele de calcul ar fi ajustat în consecinţă. Pierderilor de apă constau din pierderile Reale şi aparente, şi sunt efectiv identică cu definiţia anterioară IWA pentru inventar-pentru apa.

Apa produsa este volumul de apa tratata pentru intrarea in alimentare de la reţeaua de transport de apă sau direct la sistemul de distribuţie.Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum