HIDRANTII SUPRATERANI si nu numai

In jos

HIDRANTII SUPRATERANI si nu numai

Mesaj  Admin la data de Mier Iul 14, 2010 9:32 pm

HIDRANTII SUPRATERANI si nu numai


Existenta hidrantilor este un lucru benefic pentru reteaua de apa.Sunt utili pentru ruperea presiunii in cazul unor avarii la care vanele nu mai tin,spalari de conducte,pompieri,umplerea cisternelor.
Cautand pierderi de apa intr-o zona contorizata am depistat o cisterna de la drumuri care facea plinul.Deci am gasit si pierderea din zona..................
In ultima vreme spatiile verzi din Timisoara s-au extins, in consecinta ele trebuiesc udate.Santierele si alte activitati sporesc si ele consumul de apa prin hidranti.

CUM ATI REZOLVAT PROBLEMA LOR SAU CE SOLUTII ATI GASIT?

Astept opinii pro si contra, idea este sa fim activi. Cu cat vom detalia mai mult subiectele, cu atat vom putea sa ne imbunatatim cunostintele sau sa ne vina idei noi.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Solutie

Mesaj  mesterul la data de Joi Iul 15, 2010 1:32 pm


Va salut pe toti ! La Buzau cisternele, masinile de pompieri, autocuratitoarele, vidanjele, etc, etc au montate pe cupla de jonctiune la hidrant apometru de &50 . In momentul in care este vazut ca se cupleaza la hidrant fara acest dispozitiv se considera furt si se iau masurile de rigoare !Avand in vedere faptul ca nu ei platesc apa, (pentru autocuratitoare plateste compania de apa, pt pompieri si pt cei de la spatii verzi-plateste primaria...) au tot interesul sa fie "legali". ORICUM FURTURI VOR FI ca doar suntem romani !
Spor la treburi si la bani !
Laughing
mesterul
mesterul

Mesaje : 10
Data de înscriere : 15/07/2010
Varsta : 47
Localizare : Buzau

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

A C Bowden Consultancy Ltd

Mesaj  Admin la data de Vin Iul 16, 2010 12:30 am

folosirea ilegală a hidranţilor şi a altor armături de acest fel este o problemă spinoasă pentru companiile de apă, care trebuie abordată cu atenţie. În Marea Britanie am folosit înainte echipe care făceau controale, în cadrul activităţii lor zilnice de inspecţie a reţelei. Toate conductele legate la reţeaua de alimentare cu apă în scopul folosirii apei din reţea (hidranţi) ar trebui să fie în proprietatea operatorului, să aibă număr de inventar şi să fie contorizate. O excepţie posibilă ar fi în cazul folosirii acestora de către clienţi, cu autorizaţie, pentru în condiţiile depunerii unei garanţii (în bani) semnificative. În autorizaţie ar trebui specificate tarifele pentru apă. Operatorul ar trebui să demonteze orice hidrant fără autorizaţie şi să-i pună în funcţiune doar în condiţiile autorizării.

Dacă nu lucraţi încă cu o astfel de procedură, vă recomand introducerea sa, susţinută de o campanie de informare publică, ţintită spre clienţii mari care folosesc hidranţi sau alte dispozitive de acest fel pentru irigaţii sau umplerea unor rezervoare.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Illeagal use of hydrants and other such fittings is a thorny problem for water companies and one that needs to be carefully policed. In the UK we used to use staff that used to patrol areas of water networks as part of their system inspection duties. All standpipes used to connect to the water network for drawing water should be the property of the water company, uniquely numbered and metered. They should only be issued out under license for use by clients on designated fittings and subject to a substantial deposit for return. Charges for water used should be stipulated on the license. Any standpipes that are not licensed should be removed to the water company offices with notification that it will be returned to the client only when a license agreement has been set in place.

If this type of arrangement is not already in place I would recommend its introduction together with a publicity campaign directed towards the major clients who use standpipes for irrigation and tanker filling purposes."
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

HIDRANTII

Mesaj  vasaurflo la data de Dum Iul 18, 2010 4:18 am

Salut !!!

In Bucuresti sunt foarte putini hidranti supraterani (circa 1%), dar hidranti subterani sunt peste tot (circa 99%).

De ce sunt asa ?

S-a observat in timp ca nu rezista in functiune, datorita masinilor care ii lovesc, a hotilor de fier vechi si a spatiului din trotuar pe care il ocupa. De aceea s-a optat pentru hidrantii subterani (mai fura capacele de la oalele de protectie) deoarece sunt usor de manevrat nu ocupa spatiul si se evita pierderea de apa.

Intradevar sunt masini de la anumite firme private care mai "imprumuta" apa, dar nu sunt cazuri dese si daca fac operatia asta de obicei se vad din trafic.

Partea cu dezvoltarea spatiilor verzi este si in Bucuresti. Administratia Publica umple cisternele cu apa direct din lac, pentru udat flori, iarba si copacii.

Furtul de apa de obicei il fac direct din conducta prin bransamente "clandestine" necontorizate, utilizandu-le la diverse scopuri atat casnice cat si industriale.

Noroc !

vasaurflo

Mesaje : 28
Data de înscriere : 18/07/2010
Varsta : 37
Localizare : BUCURESTI

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Hidranti subterani versus supraterani

Mesaj  Calin Giosan la data de Mier Iun 22, 2011 2:36 am

Didferenta majora dintre cele doua tipuri nu ar trebui legata de aspect, incidente furturi s.a.
Diferenta esentiala este timpul lor de operare pana la punerea in functiune si anume alimentarea masinii de pompieri sau directa a furtunului(ceea ce nu am auzit ca exista in Ro) cu toate ca de aceease proiecteaza amplasati din 50-100 m.
La hidrantii supraterani timpul este f redus- sunt extrem de vizibili
-au cuple rapide standard pentru toate tipurile de masini interne si internationale
l hidrantiii subterani timpul este mult mai lung- Sunt cautati pe sub masini, in parcuri etc. pentru ca placute indicatoare nu sunt
-trebuie montat gatul de lebada. standardele ISO de cuplaj difera de cele RO, deci pompierii trebuie sa aiba toate tipurile de gaturi de lebada la ei si sa stea la coada sa umple masinile(doamne fereste de un dezastru tip incendiu in oras, ca ardem toti cu hidranti subterani)

Daca hidrantii supraterani sunt vandalizati timpul lor de operare creste mult ,sau chiar devin inoperabili, asa ca ideea celor subterani se sustine oarecum .

Exista solutii de mijloc. Daca exista interes vi le pot descrie.

Calin Giosan

Mesaje : 13
Data de înscriere : 22/06/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

RASPUNS

Mesaj  Admin la data de Mier Iun 22, 2011 10:23 pm

CEEA CE ATI DESCRIS CRED CA ESTE FOARTE INTERESANT
CRED CA ESTE BINEVENITA ORICE SOLUTIE
VA PROPUN SA FACETI UN MIC ARTICOL PENTRU ZIARUL NOSTRU-DETECTIVII APEI PIERDUTE-
MULTUMESC DE IMPLICARE
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

cate tipuri de inchideri au hidrantii

Mesaj  Calin Giosan la data de Mar Iun 28, 2011 4:06 am

as dori sa existe o interactiune pe acest forum si as intreba cate tipuri de inchideri au hidrantii din Ro

Calin Giosan

Mesaje : 13
Data de înscriere : 22/06/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Problema furtului este o problema tehnica

Mesaj  Calin Giosan la data de Mar Feb 14, 2012 5:34 am

Acest post incearca sa raspunda problemei furtului din hidranti nu tipului de hidrant
ideea de discutat ar fi ce tip de hidrant ar fi necesar de amplasat in anumit loc pentru a raspunde necesitatilor consumatorilor legali

Calin Giosan

Mesaje : 13
Data de înscriere : 22/06/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: HIDRANTII SUPRATERANI si nu numai

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum