Canalizarea, la ... „dieta” fara grasimi

In jos

Canalizarea, la ... „dieta” fara grasimi

Mesaj  Admin la data de Vin Oct 11, 2013 1:16 am

Canalizarea, la ... „dieta” fara grasimi

O initiativa ecologica a societatii Aquatim îsi propune sa micsoreze cantitatea de grasimi deversate, odata cu apa uzata menajera, în sistemul de canalizare al orasului.

În canale, grasimile solidificate se depun pe pereti, ceea ce duce la înfundari. Grasimile dizolvate în apa uzata sunt separate la statia de epurare, prin procesul tehnologic, dar evacuarea lor presupune costuri, acestea fiind deseuri speciale si fiind vorba de cantitati mari, circa 20 t lunar.

Aquatim s-a orientat, în primul rând, spre proprii angajati. Acestia sunt încurajati sa nu mai arunce la chiuveta uleiul sau grasimile folosite la gatit, ci sa le goleasca într-un recipient pe care îl pot aduce la serviciu. Din luna septembrie, la principalele puncte de lucru ale societatii, au fost instalate recipiente speciale de colectare, puse la dispozitie, gratuit, de o firma specializata în evacuarea a astfel de deseuri.Sâmbata, 12 octombrie a.c., de Ziua Serviciilor Publice, la standul Aquatim din Piata Unirii vom avea doua recipiente pentru colectarea uleiului uzat care asteapta sa fie umplute!

Un proiect de responsabilizare ecologica necesita educare si promovare sustinuta, pe termen lung. Initiativa noastra se doreste a fi un prim pas, un model de succes care sa poata fi extins la nivelul comunitatii locale. În acest sens, societatea Aquatim a intrat în dialog cu partile interesate si implicate - autoritati locale, agenti colectori de deseuri speciale si firme care, prin activitatea lor, deverseaza grasimi în canalizare.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum