stiri interesante

In jos

stiri interesante

Mesaj  Admin la data de Joi Aug 16, 2012 2:03 am

Bill Gates vrea toalete care funcţionează fără apă

Bill Gates vrea să promoveze toalete care funcţionează cu energie solară

Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, vrea să promoveze „toaletele viitorului", ce funcţionează cu energie solară, despre care spune că sunt „o necesitate pentru sănătatea publică şi pentru demnitatea umană".

În cadrul unui târg internaţional ce a avut loc de curând la Seattle, Fundaţia „Gates" a acordat premiul I cercetătorilor de la California Institute of Technology, care au realizat designul unor toalete ce funcţionează cu energie solară şi produc hidrogen şi electricitate. Premiul al II-lea a revenit cercetătorilor de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie pentru toalete care reciclează excrementele, transformându-le în carbon, minerale şi apă. Premiul al III-lea, decernat Universităţii Toronto din Canada, a recompensat o invenţie similară.

40% din populaţia lumii nu are acces la toaletă

„Toaletele cu mecanism de acţionare a fluxului de apă pe care le avem în ţările noastre bogate sunt (...) imposibil de folosit pentru 40% din populaţia mondială, pentru că oamenii nu au adeseori acces la apă, la canalizare, la electricitate şi la sisteme de reciclare a deşeurilor. Dincolo de chestiunea care ţine de demnitatea umană, lipsa de acces la toalete (igienice) pune în pericol viaţa multor persoane, creează o povară economică şi de sănătate publică pentru comunităţile sărace şi poluează mediul", a scris miliardarul american pe site-ul său thegatesnotes.com.

Admin
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum