MODELARE HIDRAULICA

In jos

MODELARE HIDRAULICA

Mesaj  pierderiapa la data de Mar Iun 12, 2012 8:42 pm

MODELARE HIDRAULICA

Analiza, modelare si optimizare hidraulica


Obiectul acestei activitati il reprezinta realizarea unui studiu de modelare hidraulica a retelelor de distributie a apei potabile. Acest studiu include simularea calibrata a curgerii prin retele si va permite elaborarea de strategii viitoare de dezvoltare (optimizarea retelei, managementul presiunilor, caracteristici hidraulice in zonelor de extinderi ulterioare).

Inainte de construirea modelului hidraulic se vor stabili clar obiectivele acestuia pentru a se determina nivelul adecvat de date necesar a fi colectat. O alta decizie se va lua in legatura cu marimea si structura modelului (sursa - captare – retea de distributie, retea de distributie, schema simplificata a retelei, zone de sub-colectare etc.).

Pentru modelarea numerica virtuala a retelelor precum si simularea functionarii acestora in diferite scenarii de exploatare sunt necesare diverse programe software specializate. Cu ajutorul acestor softuri specializate, modelul va fi livrat intr-o forma concisa, explicita, usor de inteles si de urmarit de catre Beneficiar si va constitui un instrument puternic in ceea ce priveste definirea si elaborarea strategiilor viitoare de dezvoltare.

Realizarea modelelor hidraulice ale sistemelor de alimentare cu apa si canalizare va respecta o procedura standard, indiferent de complexitatea acestora si indiferent de programul de modelare utilizat. La finalul activitatii se vor prezenta concluziile privind functionarea in prezent a sistemului de alimentare cu apa si/sau canalizare si o serie de actiuni si recomandari privind dezvoltarea modelelor hidraulice.
avatar
pierderiapa

Mesaje : 12
Data de înscriere : 11/02/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum