Detectia pierderilor din sistemele de alimentare cu apa

In jos

Detectia pierderilor din sistemele de alimentare cu apa

Mesaj  pierderiapa la data de Mar Iun 12, 2012 8:37 pm

Detectia pierderilor din sistemele de alimentare cu apa

In cadrul acestei strategii, se vor analiza masurile care trebuiesc luate in vederea implementarii unui management eficient de detectare a pierderilor. Se va avea in vedere si eventuala impartire a retelei de distributie in districte de monitorizare.
Aplicarea si implementarea strategiei de detectare si control a pierderilor este diferita in functie de dimensiunea si complexitatea sistemelor de distributie. Pentru identificarea pierderilor fizice reale de apa din retelele de distributie sunt necesare investigatii ample in zona de studiu cu implicatii directe asupra metodologiilor de lucru.

Pentru o prima evaluare a starii generale a sistemului de alimentare cu apa este necesara o analiza la scara larga a acestuia prin care se vor atinge urmatoarele obiective:

◦verificarea situatiei existente rezultate din analiza statistica a datelor referitoare la volumul de apa captat, pierderi si consumul de apa;
◦o prima perspectiva referitoare la starea fizica a retelei de distributie;
◦evaluarea conductelor de aductiune de la captare la statia de tratare prin masurarea directa a volumului de apa tranzitat;
◦calibrarea preliminara a modelului hidraulic prin identificarea distributiei debitelor prin conductele de aductiune de la rezervoare la reteaua de distributie.
In urma simularii hidraulice se vor determina „zonele de presiune” la nivelul sistemului si respectand limitele impuse de acestea se poate incepe procesul sectorizare al retelei in districte si zone de masurare.

Procesul de sectorizare in vederea determinarii districtelor sau subdiviziunilor de masurate se face urmarind interactiv, in baza modelului creat, efectele pe care le genereaza inchiderea/deschiderea vanelor de limita asupra presiunii si a debitelor atat la nivelul acestora cat si la nivelul intregii retele.
Raportul final va exprima metodologia de abordare, analiza si implementare a activitatilor de management, detectare si control a pierderilor de apa din strategia propusa.
avatar
pierderiapa

Mesaje : 12
Data de înscriere : 11/02/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum