WATERLOSS 2012

In jos

WATERLOSS 2012

Mesaj  Admin la data de Mier Ian 18, 2012 9:31 pm

in perioada 26-29 februarie in Manila - Phillipine

„Obiectivul Conferintei WATERLOSS 2012 este de a prezenta şi de a discuta cele mai recente evoluţii, strategiile, tehnicile şi aplicarea celor mai bune practici internaţionale în evaluarea pierderilor de apa, management, reducerea şi controlul pierderilor şi de îmbunătăţire a nivelului de contorizare. Conferinţa este al saselea eveniment dintr-o serie de conferinte specialitate IWA dedicate reducerii pierderilor de apa.

Temele Conferintei

Fezabilitatea şi Beneficiile (economice, sociale, de mediu şi tehnice) din proiectele de reducere a pierderilor de apă. Lucrarile se vor adresa operatorii de servicii de alimentare cu apa, un nivel macro, ceea ce presupune luarea în considerare a beneficiilor şi riscurilor de amânare a investitiilor in infrastructură, a beneficiilor obtinute prin reducerea consumului de energie, datorat unei economii in utilizărea apei, sau la un nivel micro, ceea ce presupune, luarea deciziilor de acţiune pentru un anumit echipament din infrastructură.

Indicatori de performanţă şi bune practici.Există un număr vast de indicatori de performanţă utilizat de practicieni pentru evaluarea pierderii de apa şi este important să se înţeleagă care indicatori sunt necesari pentru a evalua fezabilitatea atat la nivel macro, cat şi micro. De asemenea, este util fiecarei organizatii sa se raporteze fata de referinţele celor mai bune practici internaţionale. Aceşti indicatori sunt de asemenea utili în cuantificarea pierderilor reale şi aparente şi pot să ofere factorilor de decizie informatii cu privire la modul în care se pierde apă şi implicit bani, şi care sunt cele mai eficiente metode de intevetie

Tehnici de intervenţie. Există o varietate de metode disponibile pentru de a detecta scurgerile. Aceasta aduc beneficiile reale prin reducerea pierderilor de apă şi trebuie să le fie acordata o atenţia speciala.

Durabilitate. Proiectele de succes sunt importante pentru a ajuta alte organizatii sa atinga nivele mai mici si totodata durabile ale pierderilor de apă. În anumite zone unde intervenţiile periodice nu au avut loc, s-a constatat ca rezultat creşterea nivelului de pierderi. Acest lucru poate fi din cauza unei lipsei de competenţe sau a impactului limitarii bugetare. Este important nu numai sa înţelegem de ce unele proiecte au esuat, ci si cunoasterea proiectelori de succes, impartatite intre oamenii specializati si interesati.”
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

conferinta IWA 23 – 25 mai 2012 Ferrara - Italia

Mesaj  Admin la data de Mar Ian 24, 2012 3:26 am

Aceasta conferinta este organizata de Asociatia Internationala a Apei (IWA) in perioada 23 – 25 mai 2012, in Ferrara - Italia. Mai multe informatii puteti gasi pe: www.waterlosseurope.com.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 335
Data de înscriere : 13/07/2010
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA

Vezi profilul utilizatorului http://pierderideapa.wordpress.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum